Chalmers på Volvo Ocean Race

Publicerad 2015.07.07

I maj månad kom vår kund Chalmers Tekniska Högskola till oss med en utmaning. De skulle presentera sig genom en utställning i Race Village under Volvo Ocean Race och de hade ett tält, en heltäckningsmatta, 8 optimistjollar i spektakulära material och ett stort engagemang.

Entusiastiskt tog vi oss an uppdraget att utforma och fylla tältet med kommunikation som skulle spegla några av deras forskningsområden och material som cellulosa, återvunnen plast, plexiglas, trä, polyeten, kolfiber, grafen samt rostfritt stål. Syftet var att synas på ett spännande sätt under lättsamma former, både för den allmänna publiken men också för presumtiva studenter från när och fjärran.

Såväl besökarantal som intresse var stort i tältet under racet och som pricken över i testade besättningsmedlemmar ur Volvo Ocean Race optimistjollarnas prestanda och material genom att, med paddel i hamnbassängen, tävla mot varandra i det unika Chalmers Optimist Race. Segrade gjorde Fransesco Vignale från båten MAPFRE som tog materialet Grafen till en helt ny nivå.

All produktion gjordes föredömligt av Pilreklam trots den knappa tiden.

Nyheter