Volvo Car Group

Play IntelliSafe

Volvo IntelliSafe hjälper föraren att köra säkert och bekvämt. Tekniken syftar till att göra relationen människa och bil mer harmonisk, såväl inuti som utanför bilen, oavsett om det gäller dig själv, andra förare, cyklister eller fotgängare. Hösten 2014 lanserade Volvo sin senaste och allra modernaste modell, Volvo XC90. På bilsalongen i Paris, Mondial de l’Automobile 2014 presenterades bilen för första gången för den stora publiken. Som en del i utställningsmontern presenterades även IntelliSafe.

För att presentera IntelliSafe skapade vi en innovativ, interaktiv, kollektiv och lekfull plattform, Play IntelliSafe. Ett sätt att spela och leka till sig till kunskap om Volvos säkerhetsteknologin, ett sätt att spela både smart och säkert. ”Spelet” består av ett 2 meter runt bord med skärm och sex interaktiva pekskärmar. Från pekskärmen skickar ”spelaren” ut bilar på bordets runda ”spelplan”. Bilarna aktiveras med eller utan säkerhetsteknologin. Bilen kan skickas iväg i olika riktningar och kan få extra ”boost” med en enkel knapptryckning. Från pekskärmskontrollen kan spelaren också aktivera ett antal korta, informativa filmer som förklarar IntelliSafes olika delar och koncept. Väl på den runda ”spelplanen” interagerar bilen med de andra spelarnas bilar för att undvika kollisioner, avkörningar mm, beroende på om säkerhetssystemet är aktiverat eller ej.

Play IntelliSafe blev på så sätt en enkel, underhållande och engagerande erfarenhet av Volvos säkerhetstänk. Som en detalj synkroniserades spelat med monterns helt unika vädermaskin; med regn, snö, dimma och sol, så att det omväxlande regnade eller snöade även på spelplanen (vartefter bilarna reagerade på olika sätt).